Asmundsen & Co – Pastor´n Review

Blogg.no – Tor Hammerø, 28.01.2018

Einar «Pastor´n» Iversen er en av de store legendene i norsk jazz. Her får han en høyst betimelig hyllest fra en av sine elever, bassisten og bandlederen Tine Asmundsen.

De som har et nært og inderlig forhold til norsk jazz en eller annen gang i løpet av de seineste sju tiåra, kan ikke unngått å ha stifta bekjentskap med Einar «Pastor´n» Iversen som nå har rukket å bli 87 år. Mer smakfull pianist, komponist og standardlåttolker enn prestesønnen fra Mandal finnes vel knapt og her får vi elleve eksempler på hva og hvem komponisten Iversen er.

Til tross for at «Pastor´n» er 33 år eldre enn bassisten og bandlederen Tine Asmundsen, opprinnelig far Kongsberg, har det ikke vært noen hindring for at de to har samarbeida tett siden slutten av 90-tallet. De har blant annet gjort trioinnspillinga «Seaview» sammen der også Svein «Chrico» Christiansen bidro med sitt smakfulle trommespill.

Tre av låtene fra «Seaview» er også med her, men alle fremstår i nye arrangement. All musikken er skrevet mellom 1999 og 2009 og låter nok en gang så tidløs som vel tenkelig i et herlig musikalsk landskap som befinner seg et sted der impulser fra mainstream og bebop er lett gjenkjennelige.

Tine Asmundsen er en stilsikker og kompromissløs musikant som tar vare på tradisjonen og arva etter Einar Iversen på et strålende vis. Med seg til å tolke, og arrangere, dette materialet som i stor grad hører hjemme i ballade- og mediumtempo-format, har hun sine faste samarbeidspartnere gjennom rundt 20 år, tenorsaksofonist Vidar Johansen og pianist Rune Klakegg, og de to unggutta Terje Engen på trommer og Magnus Aannestad Oseth på trompet og flygelhorn. Her finnes det absolutt ingen generasjonsmotsetninger – alle snakker det samme språket og det swinger upåklagelig fra start til mål.

Asmundsen & Co har gjort og gjør enn viktig jobb med å ta vare på denne flotte arva som Einar «Pastor´n» Iversen har skapt. Den er tidløs og egner seg altså i all evighet.

PS Dessuten synes jeg Trump bør avsettes så snart som mulig.

https://torhammero.blogg.no/1517155111_hyllest_av_selveste_pastorn.html