Review – Ingen grunn til ensomhet

Bassist og bandleder Tine Asmundsen har absolutt ingen grunn til å føle seg ensom i et så framifrå herreselskap.

Tor Hammerø

Lonely Woman
Radegund
Hazel Jazz/MusikkLosen


Bandnavnet Lonely Woman har Asmundsen helt sikkert henta fra den kjente Ornette Coleman-låta med samme navn. Det at hun er alene kvinne i bandet sitt er nemlig så langt fra ensbetydende med at hun er ensom – det virker nok en gang som hun stortrives med kvintetten sin.

Når hun som tidligere har med seg Svein Christiansen på trommer, Vidar Johansen på sopran- og tenorsaksofon, Rune Klakegg på piano og Roy Nikolaisen på trompet og flügelhorn, så skal du være svært så kravstor hvis du begynner å klage. Jeg vil enkelt og greit kalle det uforskamma!

Vi snakker her om noen av kongerikets aller beste og mest interessante musikanter i en moderne, akustisk retning. I tillegg til Asmundsen sjøl har også Johansen og Klakegg bidratt på komponistsida på et helstøpt visittkort som utelukkende består av originalkomposisjoner.

Tittellåta, som har henta sitt navn fra ei fransk prinsesse på 500-tallet som forlot kongen for å etablere det første klosteret for både kvinner og menn, er skrevet av Johansen og etablerer umiddelbart ei stemning av ekthet og personlighet som gjennomsyrer hele plata.

Vi snakker hele veien om vakker, melodisk musikk der alle får være med på å prege resultatet, det være seg i ballader eller i mer uptempo saker.

Asmundsen har på ingen måte behov for å dominere musikken, men det hadde da også vært synd og skam om så utmerkede solister som Johansen, Klakegg og Nikolaisen skulle spilt tilbaketrukne roller. Alle fem her har de seineste åra fått altfor lite oppmerksomhet – på sett og vis har de forsvunnet litt i alt ståket rundt den unge jazzvinen. Det er det absolutt ingen grunn til og ”Radegund” forteller oss med all ønskelig tydelighet at alle fem – og ikke minst kollektivet Lonely Woman – holder skyhøy standard. Å være alene sammen med fire slike herrer kan ikke være så ille, Tine Asmundsen?